Οικονομία

Ασφαλιστικό: Έμμεση περικοπή συντάξεων από μείωση του ανώτατου πλαφόν

Ασφαλιστικό: Έμμεση περικοπή συντάξεων από μείωση του ανώτατου πλαφόν Ασφαλιστικό: Έμμεση περικοπή συντάξεων από μείωση του ανώτατου πλαφόν
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Έμμεση περικοπή στις νέες συντάξεις, προκύπτει από τη μείωση των πλαφόν τους, που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τα όσα τονίζονται στο Άρθρο 13 του νομοσχεδίου, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το ποσό κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης των προσώπων που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του πλήρους ποσού της εθνικής σύνταξης.

Αυτό σημαίνει ότι στο εξής το πλαφόν υποχωρεί στα 2.304 ευρώ, από 2.773 που είναι σήμερα. Επιπρόσθετα, στο εξής το άθροισμα του καθαρού ποσού των συντάξεων των παραπάνω προσώπων, που δικαιούται κάθε συνταξιούχος από οποιαδήποτε αιτία από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ή οιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης δεν μπορεί να υπερβαίνει το οκταπλάσιο της Εθνικής Σύνταξης.

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να χορηγούνται πάνω από 3.072 ευρώ, ανά περίπτωση, σε σχέση με τα 3.680 που ήταν το αντίστοιχο όριο, έως τώρα.