Οικονομία

Απροσπέλαστο το «αγκάθι» των επικουρικών συντάξεων

Διαπραγματεύσεις: Απροσπέλαστο το «εμπόδιο» των επικουρικών συντάξεων Διαπραγματεύσεις: Απροσπέλαστο το «εμπόδιο» των επικουρικών συντάξεων
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Άκαρπη απέβη άλλη μια μαραθώνια διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, καθώς οι δύο πλευρές επέμειναν να διαφωνούν στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατούγκαλος, εξήλθε των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι θεσμοί συνεχίζουν να μην δέχονται την αύξηση των εισφορών που προτείνει η ελληνική πλευρά «ώστε να μην προχωρήσουμε σε επιπλέον μειώσεις. Δεν θα δεχτούμε περαιτέρω μειώσεις από αυτές που έχουμε πει». Άρα η διαπραγμάτευση για να καταλήξει, θα χρειαστεί να ληφθεί πολιτική απόφαση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει τις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια, έτσι ώστε να συνδράμει σε μια συμφωνία, αλλά δεν δέχεται να μειώσει περαιτέρω το όριο που τέθηκε στα 1.300 ευρώ για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, χωρίς την ύπαρξη μιας πολιτικής συμφωνίας.

Οι δανειστές εμφανίστηκαν να διαφωνούν και με τον τρόπο διαχείρισης της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, με το υπουργείο Εργασίας να φαίνεται διατεθειμένο να αποσύρει την επίμαχη διάταξη από το νομοσχέδιο, μέχρι να υπάρξει συμφωνία.