Οικονομία

Κατρούγκαλος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσωπο ο στόχος μας

Κατρούγκαλος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσωπο ο στόχος μας Κατρούγκαλος: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσωπο ο στόχος μας
Συνάντηση είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με την αρμόδια επίτροπο για θέματα απασχόλησης κ. Τάισεν όπου συζητήθηκαν θέματα εργασίας αλλά και οι προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Μετά το τέλος της συνάντησης η αρμόδια επίτροπος για θέματα απασχόλησης είπε: «Ξεκίνησα συναντησεις με επιχειρηματικό κοσμο για να προσφέρουμε νέες θεσεις εργασίες σε νέο κόσμο. Παροτρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις φιλόδοξες μεταρρυθμισεις.  Η ελλαδα βρίσκεται στο μονοπάτι που θα την οδηγήσει έξω απο την κρίση όμως ακόμα είναι ορατές οι επιπτώσεις της».

Και συνέχισε λέγοντας «Η Ε.Ε. πρεπει να κανει πολλές προσπαθείς για να οδηγήσουμε την ελλαδα να βγει απ την κριση. Χρειαζόμαστε αγορά εργασίας με απαραίτητο σύστημα κοινωνικής προστασίας. Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες για το κράτος πρόνοιας».

Κλείνοντας τόνισε πως «Υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια όπως ανέφερε και ο κ. Κατάινεν και πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Εγκρίθηκε το πρώτο έργο που θα ξεκλειδώσει τις επενδύσεις κάτι που θα φέρει νέες θεσεις εργασίας. Πρεπει να δούμε πως θα αποκτηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες ώστε τα κονδύλια των 4 δισ. ευρώ να χρησιμοποιηθούν με τον καλυτερο τροπο».

Με την σειρά του ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Εχουμε σταθερά πολύ καλη συνεργασία με την επίτροπο. Ειμαστε υπέρ οποίας προσπάθειας ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα. Ενημέρωσα την επίτροπο για την μεγάλη μεταρρύθμιση στις συντάξεις. Επίσης συζητήσαμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τον ΟΑΕΔ και κοινωνική οικονομία με προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το πλεόνασμα που ανακοινώθηκε ξεπερνά τις καλυτερες προσδοκίες. Αυτό διαψεύδει απολύτως όλους που αμφισβητούσαν τα στοιχεια αυτα. Δείχνει οτι η ελλαδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης παρά τις δυσκολίες που είχε η προηγούμενη χρονιά».

Τέλος καταλήγει «Επιμένουμε σε μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο. Αυτός ειναι ο χαρακτήρας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού με έμφαση στην προστασία των πιο αδύναμων».