Οικονομία

«Ραντεβού» με Κατρούγκαλο για την απεργία στα ΜΜΕ

«Ραντεβού» με Κατρούγκαλο για την απεργία στα ΜΜΕ «Ραντεβού» με Κατρούγκαλο για την απεργία στα ΜΜΕ
Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τον υπ. Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στην συνέχεια θα ακολουθήσει συνεδρίαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου για να πάρει τις αποφάσεις της.

Η πολυήμερη απεργία έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών καναλιών, αλλά και επιφυλάξεις μεταξύ των εργαζομένων για το αν είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να διεκδικήσει ο κλάδος τα αιτήματά του.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ ζητούν:

- Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

- Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Τα δύο αυτά βασικά αιτήματα θα συζητηθούν στην σημερινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Στην συνέχεια θα συνεδριάσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τα προεδρεία των Ενώσεων για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας. Η ΠΟΕΣΥ έχει καλέσει τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας.