Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Προς διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας της εταιρίας «Καρυπίδης»

Υπ. Εργασίας: Προς διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας της εταιρίας «Καρυπίδης» Υπ. Εργασίας: Προς διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας της εταιρίας «Καρυπίδης»
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Λύση διαφαίνεται ότι μπορεί να προκύψει, στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την εταιρία «Καρυπίδη», που μπορεί να διασώσει έως και 1.500 θέσεις εργασίας.

Η εταιρία, που διαθέτει 131 σούπερ μάρκετ στη βόρειο Ελλάδα, προχώρησε σε συμφωνία με το ΔΣ των εργαζομένων, που περιλαμβάνει αφενός των ανεφοδιασμό των καταστημάτων της, αφετέρου την εξόφληση των δεδουλευμένων, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα αδείας από το 2015 και η εταιρία, στα τέλη Απριλίου είχε καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που λίγες μέρες μετά, πήρε πίσω.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι, Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν την επικύρωση ή την απόρριψη της συμφωνίας, που έχει ήδη υπάρξει με το ΔΣ τους.

Το υπουργείο Εργασίας, κάνει λόγο για κατ' αρχήν θετική απόφαση που δημιουργεί το πλαίσιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Δηλώνει όμως ότι θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει την εφαρμογή των δεσμεύσεων όλων των πλευρών.