Οικονομία

Έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράνομες επιδοτήσεις απο καταπάτηση ακινήτων του τ. ΟΕΚ

Έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράνομες επιδοτήσεις απο καταπάτηση ακινήτων του τ. ΟΕΚ Έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράνομες επιδοτήσεις απο καταπάτηση ακινήτων του τ. ΟΕΚ
Έρευνα διεξάγεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύστερα από τις καταγγελίες του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ- τ.ΟΕΕ- τ.ΟΕΚ για την καταπάτηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ που τώρα διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και απαντήθηκε από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει στην απάντησή του ότι καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη οι δύο υπηρεσίες (ΟΑΕΔ- ΟΠΕΚΕΠΕ) βρίσκονται σε συνεργασια μέχρι την περάτωση της έρευνας για την διεξαγωγή ασφαλών πορισμάτων πριν την ανακοίνωσή τους.

Στην απάντηση της Αν.Υπουργού Ρ.Αντωνοπούλου αναφέρεται ότι ήδη το αρμόδιο ΚΠΑ2 Τούμπας Θεσσαλονίκης του ΟΑΕΔ, το οποίο είναι αρμόδιο,έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες διοικητικής αποβολής του καταληψία με τη συνδρομή αστυνομικών αρχών. Δηλαδή φαίνεται ότι υπάρχουν καταληψίες στην περιουσία του ΟΕΚ και  μένει να δούμε αν έχουν δηλωθεί τα οικόπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν έχουν εισπραχθεί και σε τί βαθμό, παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.