Οικονομία

Δεν οδεύει προς λήξη η αποχή - απεργία των δικηγόρων

Δεν οδεύει προς λήξη η αποχή - απεργία των δικηγόρων Δεν οδεύει προς λήξη η αποχή - απεργία των δικηγόρων
Δεν φαίνεται να οδεύει προς την λήξη η αποχή - απεργία των δικηγόρων μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων αφού η Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων ανακοίνωσε νέα παράταση στην κινητοποίηση ενώ η ολομέλεια αναμένεται να αποφασίσει στις 4 Ιουνίου για τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.

Ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε χθες νέα παράταση στην αποχή αλλά εως τις 30 Μαίου, ενώ σήμερα η Ολομέλεια ανακοίνωσε ότι η αποχή συνεχίζεται εως τις 6 Ιουνίου.

Η κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό που πλέον είναι νόμος, έχει κρατήσει από τον Ιανουάριο. Χθες ο Πρόεδρος του δικηγοροικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ανέφερε ότι η αποχή συνεχίζεται. «Θα παραταθεί νομίζω γιατι δεν μπορώ να προκαταλάβω. Η θέση μας θα είναι ότι τουλάχιστον ότι μέχρι την 3η Ιουνίου θα πρέπει να παραταθεί.» τόνισε χαρακτηριστικά αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο την Τετάρτη.

«Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα όμως. Έχει αναλάβει δέσμευση το υπουργείο Δικαιοσύνης δια του αρμόδιου υπουργού ότι θα υιοθετήσει τρεις τροπολογίες προκειμένου να διορθωθούν τα ημαρτημένα των προηγουμένων και δεν μπορούμε να αφεθούμε εις την τύχη έτσι αορίστως. Δεν πρέπει να αναμείνουμε την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων» ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, φιλοδοξώντας να στηρίξει τον μαχόμενο δικηγόρο στις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει, εγκαινιάζει από την προσεχή Τετάρτη 25.5.2016, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρων, με σκοπό την παροχή πρακτικών υπηρεσιών προς τους δικηγόρους, που περιλαμβάνουν την υποστήριξη των συναδέλφων σε προσωπικά τους φορολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά θέματα, καθώς και την υποστήριξή τους σε πρακτικά δικαστηριακά θέματα.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρων θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από 15:00 έως 18:00, στην αίθουσα του 3ου ορόφου του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Η επικοινωνία και η υποβολή ερωτημάτων για φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα στο ΚΕΔ είναι δυνατή και ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αντίστοιχα.

Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Νομικών η κοινωνικοασφαλιστική σύμβουλος του ΚΕΔ θα βρίσκεται στο Ταμείο Νομικών (Σωκράτους 53) κάθε Δευτέρα, ώρες 11:00 με 13:00, στο Γραφείο 504, 5ος όροφος, τηλ. 210-5296292.