Οικονομία

Σήμερα η τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους «Athens Ledra»

Σήμερα η τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους «Athens Ledra» Σήμερα η τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους «Athens Ledra»
Εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας και των εργαζόμενων του ξενοδοχείου Athens Ledra, που έβαλε «λουκέτο» την περασμένη εβδομάδα, είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αναζητηθεί λύση για την τύχη τους και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι 150 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 1η Ιούνη, παραμένουν έξω από το ξενοδοχείο, έχοντας στο πλευρό τους και τους άλλους 80 που απασχολούνταν με τις λεγόμενες ελαστικές σχέσεις, διεκδικώντας όλοι μαζί τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αντιπροσωπία τους συναντήθηκε την περασμέμνη Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, από τον οποίο, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι εξερχόμενοι της συνάντησης, βρήκαν θετική ανταπόκριση στα βασικά αιτήματα τους, που είναι το επίδομα 1.000 ευρώ και η επίσπευση του για την άμεση ανακούφιση τους, αλλά και η επίσπευση της διαδικασίας για το επίδομα από τον ΟΑΕΔ για την επίσχεση εργασίας. Επίσης, το υπουργείο θα κάνει -όπως τονίστηκε- ό,τι είναι δυνατόν για να δυσκολέψει τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου που επιχειρεί η εργοδοσία. Δεσμεύτηκε ακόμα ότι το υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει άμεσα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων και στις δύο εταιρίες που έβαλαν λουκέτο - το ξενοδοχείο "Athens Ledra" και "ΠΥΡΣΟΣ Security" - σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και, συγκεκριμένα, το Γραφείο Γενικού Γραμματέα, σχολιάζει ότι «τα νέα φαινόμενα λουκέτων στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις αναδεικνύουν περίτρανα το καθεστώς αυθαιρεσίας μέσα στο οποίο συναλλάσσονταν μία σειρά από «επιχειρηματικές» δραστηριότητες στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιεί, το ξενοδοχείο "Athens Ledra", που ανήκει στην εταιρία ΑΣΤΥ ΑΕ χρωστάει στο ΙΚΑ 9 εκατ. ευρώ, εκτός των δανειακών της υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών, ενώ σε ό,τι αφορά στην εταιρία "ΠΥΡΣΟΣ Security", σύμφωνα με πηγές, χρωστά 8.200.000 ευρώ στο ΙΚΑ.