Οικονομία

Θέσεις εργασίας και επενδύσεις προανήγγειλε ο όμιλος ΙΑΣΩ

Θέσεις εργασίας και επενδύσεις προανήγγειλε ο όμιλος ΙΑΣΩ Θέσεις εργασίας και επενδύσεις προανήγγειλε ο όμιλος ΙΑΣΩ
Έμφαση στις επενδύσεις και στην περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του δίνει ο όμιλος ΙΑΣΩ, που εφέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας, διαθέτοντας σήμερα πέντε μονάδες στον τομέα της υγείας το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων, το ΙΑΣΩ General, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, Φιλοκτήτη.

Ειδικότερα, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΙΑΣΩ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Dr. Γεώργιος Σταματίου, επεσήμανε ότι, στη διάρκεια του 2015, προστέθηκαν στη δύναμη των ιατρών της εταιρείας, 424 νέοι ιατροί πολλοί περισσότεροι από τους αντίστοιχους της προηγούμενης χρονιάς. Αντίστοιχα, σε επίπεδο ομίλου, η επιστημονική ιατρική κοινότητα ενισχύθηκε με 592 νέους ιατρούς. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο στόχος για σύναψη σύμβασης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ, όπως είπε ο κ. Σταματίου, οι προσπάθειες για συμβάσεις με νέες εταιρείες ή η επέκταση των υφιστάμενων συμβάσεων, θα μείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του ομίλου και στη νέα χρονιά.

Αναφορικά με τις επενδύσεις τη χρονική περίοδο 2015-2016, επενδύθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ για την προηγμένη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του ΙΑΣΩ «Institute of Life», ενώ, επίσης, ο όμιλος ΙΑΣΩ θα εγκαινιάσει δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα, ένα στην Αθήνα και ένα δεύτερο στη Θεσσαλία. Επίσης, θα αποκτήσει 4ογραμμικό επιταχυντή στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του ΙΑΣΩ, θα ολοκληρωθεί στο καλοκαίρι και θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του ή αρχές φθινοπώρου.

Ο πρόεδρος του ΙΑΣΩ, μιλώντας, γενικότερα, σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι, το τελευταίο διάστημα του έτους, περιορίστηκε η αποσταθεροποίηση, αλλά οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες παρέμειναν και συνέχισαν να ζημιώνουν και τον κλάδο υγείας, επιδρώντας αρνητικά σε όλους τους τομείς και τους παρόχους της υγείας. Τα αποτελέσματα του 2015 επηρεάστηκαν καθοριστικά από τις αυξημένες προβλέψεις για περικοπές rebate και claw back, οι οποίες μαζί με τις αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% και τα capital controls, προκάλεσαν σοβαρές απομειώσεις στα τελικά οικονομικά αποτελέσματα, είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταματίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ομίλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 ετών λειτουργίας του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο όμιλος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με περισσότερους από 4.300.000 εξωτερικούς ασθενείς, περισσότερους από 750.000 νοσηλευόμενους ασθενείς, πάνω από 1.000.000 επεμβάσεις και περισσότερες από 260.000 γεννήσεις.

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, το 2015, απασχόλησε στις επιχειρησιακές του δράσεις 1.717 άτομα προσωπικό και στελέχη, ενώ οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων που συνεργάζονται με τις κλινικές του ομίλου, ξεπερνούν τους 5.800.