Οικονομία

Μπλόκο στην μεταβίβαση του Athens Ledra ερήμην των εργαζομένων

Μπλόκο στην μεταβίβαση του Athens Ledra ερήμην των εργαζομένων Μπλόκο στην μεταβίβαση του Athens Ledra ερήμην των εργαζομένων
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται στην ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου Athens Ledra, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταβίβασή του, ερήμην των εργαζομένων, έλαβε νωρίτερα σήμερα το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

Στην απόφαση αυτή, φαίνεται να συναίνεσε και η πλευρά της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενόψει και του κρίσιμου πλειστηριασμού που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου.

Όλα αυτά την ώρα που στο υπουργείο Εργασίας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, ανάμεσα σε εργαζόμενους στο ξενοδοχείο και αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προέδρου των εργαζομένων, κ. Χαράλαμπου Ντότσικα. Υπενθυμίζεται ότι οι 200 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και διεκδικούν να λάβουν μέσω του υπουργείου Εργασίας, επίδομα αλληλεγγύης ύψους 1.000 ευρώ.