Οικονομία

Επίσπευση στις χρηματοδοτήσεις ταινιών από επιτροπή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Επίσπευση στις χρηματοδοτήσεις ταινιών από επιτροπή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Επίσπευση στις χρηματοδοτήσεις ταινιών από επιτροπή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ξεκινά τη διαδικασία αξιολόγησης φακέλων παραγωγής και σεναρίων για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα του κανονισμού που εκκρεμούν από τον Νοέμβριο του 2014 και ενημερώνει ότι δημιουργεί πενταμελή επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης, προκειμένου να διασφαλίσει «την εύρυθμη λειτουργία, την ταχύτητα και διαφάνεια των διαδικασιών».

Η επιτροπή «μελετά τους φακέλους, γνωμοδοτεί γραπτώς για κάθε ταινία ξεχωριστά, αιτιολογώντας τις αποφάσεις της, ενώ συντάσσει, από κοινού, το τελικό πόρισμα για κάθε ταινία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΚ, σε πρώτη φάση, η επιτροπή θα κρίνει δύο περιόδους καταθέσεων του Βασικού Προγράμματος, έως τα τέλη Ιουνίου, και δύο περιόδους καταθέσεων όλων των λοιπών προγραμμάτων, έως τα τέλη Ιουλίου. «Η διαδικασία θα επαναληφθεί με παρόμοιο τρόπο στα τέλη Σεπτεμβρίου για το Βασικό Πρόγραμμα και τέλη Οκτωβρίου για τα υπόλοιπα προγράμματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης είναι οι Κώστας Λιβιεράτος, εκδότης-δοκιμιογράφος, Νίκος Λυγγούρης, σκηνοθέτης-σεναριογράφος,
Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτις-παραγωγός ντοκιμαντέρ, Λυδία Παπαδημητρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κινηματογραφικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Liverpool John Moores και Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, θεατρικός συγγραφέας-λογοτέχνης.

NETWORK