Οικονομία

Νέα καμπάνα για παράνομες επιδοτήσεις σε «μαϊμού» βιολογικά

Νέα καμπάνα για παράνομες επιδοτήσεις σε «μαϊμού» βιολογικά Νέα καμπάνα για παράνομες επιδοτήσεις σε «μαϊμού» βιολογικά
Μετά τις ανακτήσεις του πακέτου Χατζηγάκη που θεσµοθετήθηκαν, μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για 2.500 αγρότες που εντάχθηκαν σε προγράµµατα βιολογικής γεωργίας, λαµβάνοντας επιδοτήσεις

Η νέα καμπάνα που δεν αποκλείεται τελικά ν’ αφορά συνολικά ένα ποσό γύρω στα 8,5 εκ. ευρώ έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο µε τα πρόστιµα και τους καταλογισµούς που καλούνται να επωµιστούν οι αγρότες, σε µια περίοδο που η έλλειψη ρευστότητας «κόβει τα φτερά» περαιτέρω ανάπτυξης ακόµη και στις πιο υγιείς  οικονοµικά µονάδες του χώρου.

Αφορµή για ν’ ανοίξει θέµα επιστροφών αποτελεί πόρισµα επιτροπής του αρµόδιου υπουργείου, σύµφωνα µε το οποίο δίνονταν στους συµµετέχοντες στο πρόγραµµα αγρότες, «µαϊµού» πιστοποιητικά.

Σχετική αναφορά έκανε επ’ ευκαιρία της συζήτησης στην επιτροπή παραγωγής και εµπορίου της βουλής ο Γιώργος Αµυράς. Απευθυνόµενος µάλιστα στο Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει το πόρισµα, ο βουλευτής του Ποταµιού είπε: «Δεν ξέρω αν µπορείτε στο σηµείωµα που θα µας κάνετε ή εάν κρίνετε ότι δεν γίνεται τώρα στην επόµενη συνεδρίαση που θα κάνουµε για τα επόµενα θέµατα, να µας πείτε και τι γίνεται µε το πόρισµα για τα «µαϊµού» πιστοποιητικά βιολογικής καλλιέργειας που έδινε ένας οργανισµός πιστοποίησης, γιατί και εκεί θα µας έρθει κεραµίδα ανάκτησης 8,5 εκ. ευρώ για 2,5 χιλιάδες αγρότες που έπαιρναν «µαϊµού» πιστοποίηση».