Οικονομία

Ο ΙΣΑ στηρίζει την αυριανή 4ωρη στάση εργασίας

Ο ΙΣΑ στηρίζει την αυριανή 4ωρη στάση εργασίας Ο ΙΣΑ στηρίζει την αυριανή 4ωρη στάση εργασίας
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την πανυγειονομική στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί για τις 29/06/16 από τις 11:00 έως τις 15:00 και καλεί τους ιατρούς μέλη του να συμμετέχουν διεκδικώντας τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00), προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για αύριο (Τετάρτη 29 Ιουνίου) με βασικό αίτημα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στις 11:30 προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, «οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 08:30», ενώ για την Περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα προαύλια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών».