Οικονομία

Ενημέρωση των φορέων του Κιλκίς για το νέο ΕΣΠΑ

Ενημέρωση των φορέων του Κιλκίς για το νέο ΕΣΠΑ Ενημέρωση των φορέων του Κιλκίς για το νέο ΕΣΠΑ
Για τις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ενημερώθηκαν οι φορείς του Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Για τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι έγιναν συνολικές παρεμβάσεις, προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται τα μεγάλα οδικά έργα της εισόδου του Κιλκίς και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (τμήμα κόμβος Ν. Σάντας -κόμβος Ασσήρου).

Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Κιλκίς, το Φεστιβάλ Παντομίμας, που έγινε θεσμός, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του νομού Κιλκίς, το αποχετευτικό δίκτυο της Γουμένισσας, ο εξοπλισμός των ειδικών σχολείων, η κατασκευή νηπιαγωγείων ύψους 1,5 εκ. ευρώ, η αποκατάσταση του ναού Αγ. Γεωργίου Γουμένισσας κ.ά.
Αύριο, αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί για τους φορείς της Χαλκιδικής στο Διοικητήριο του Πολυγύρου.

Στο μεταξύ, το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης του Κιλκίς, εγκαινίασε το πρωί ο περιφερειάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά με την οποία έγινε η ανακαίνιση, καθώς και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Θωμαΐδη, για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να γίνει πράξη ένα τόσο ουσιαστικό έργο για τα άτομα με αναπηρίες.
Τα ωφελούμενα άτομα με αναπηρίες στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Κιλκίς είναι 36, στα οποία οι 16 εργαζόμενοι στην κοινωνική δομή, παρέχουν την απαιτούμενη ιατρική και προνοιακή περίθαλψη και φροντίδα που χρειάζονται, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.