Οικονομία

Κατρούγκαλος: Εθνικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό

Κατρούγκαλος: Εθνικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό Κατρούγκαλος: Εθνικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Σημαντικές συγκλίσεις, γύρω από τα θέματα που θέλει το υπουργείο Εργασίας να δημιουργήσει εθνικό κοινωνικό μέτωπο, διαπίστωσε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η δημιουργία του συγκεκριμένου μετώπου, θα βοηθήσει την κυβέρνηση ώστε να αποκρούσει «τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας».

Στόχος κατά τον κ. Κατρούγκαλο παραμένει «η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη». Στο πλαίσιο αυτό, κατά το υπουργείο Εργασίας «δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος διαπίστωσε «κλίμα συνεννόησης». Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων το οποίο η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα. Το υπουργείο Εργασίας πιστεύει ότι έτσι στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα  γίνει «αυτό το μεγάλο βήμα της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο για να  ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».