Οικονομία

Χωρίς προνοιακό επίδομα όσοι δεν επανεξετάστηκαν από τα ΚΕΠΑ στη Καρδίτσα

Χωρίς προνοιακό επίδομα όσοι δεν επανεξετάστηκαν από τα ΚΕΠΑ στη Καρδίτσα Χωρίς προνοιακό επίδομα όσοι δεν επανεξετάστηκαν από τα ΚΕΠΑ στη Καρδίτσα
Χωρίς προνοιακό επίδομα έμειναν, όσοι δικαιούχοι του δήμου Καρδίτσας, δεν προσκόμισαν νέα βεβαίωση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, ανεξάρτητα αν κατείχαν χαρτιά αναπηρίας εφόρου ζωής.

Το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμΕΑ ν. Καρδίτσας διαμαρτύρεται εντόνως, όχι για το γεγονός ότι απαιτείται επανεξέταση- ήταν και δικό τους αίτημα ώστε να εκλείψουν οι ανάπηροι «μαϊμού», αλλά για τη διακοπή της καταβολής του επιδόματος, πράξη που όπως υποστήριξε στο Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας και στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Τσίγκας, είναι παράνομη.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ο δικαιούχος προνοιακών επιδομάτων, έχει χρονικό περιθώριο να προσκομίσει τη νέα βεβαίωση σε διάστημα 6 μηνών και αν για κάποιο λόγο του καταβληθούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» τα προνοιακά επιδόματα, τότε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για επιστροφή των χρημάτων.

Ο κ.Τσίγκας, υποστήριξε επίσης, ότι το θέμα ετέθη σήμερα σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καρδίτσας, ζητώντας την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το 6μηνο που ορίζει ο νόμος.