Οικονομία

Οι περικοπές στις συντάξεις και τα εργασιακά βγάζουν ξανά στους δρόμους τα συνδικάτα

Οι περικοπές στις συντάξεις και τα εργασιακά βγάζουν ξανά στους δρόμους τα συνδικάτα
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινάει από σήμερα στην Αθήνα και κορυφώνεται αύριο στην Θεσσαλονίκη, με συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας.  

Τα μέτρα για το ασφαλιστικά, οι περικοπές των συντάξεων, το φορολογικό και οι πιθανότατες νέες δυσμενείς παρεμβάσεις στα εργασιακά, αποτελούν «αιτίες πολέμου» για τα συνδικάτα που επιλέγουν τον δρόμο της δυναμικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Η αρχή πραγματοποιείται απόψε στις 7 το απόγευμα, με το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.

Αύριο, με αφορμή την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην συμπρωτεύουσα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εντωμεταξύ την Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, η οποία στόχο έχει να παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πόρισμα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε απολύσεις, μισθούς, συμβάσεις εργασίας και συνδικαλιστικά δικαιώματα.