Οικονομία

«Πόρτα» κουαρτέτου σε Κατρούγκαλο για το πάγωμα των οφειλών σε ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ

«Πόρτα» κουαρτέτου σε Κατρούγκαλο για το πάγωμα των οφειλών σε ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Δεν τέθηκαν στο «τραπέζι» το ΕΚΑΣ και η επιστροφή από τους ασφαλισμένους του 10% των επικουρικών – Αναμένεται τηλεδιάσκεψη τις επόμενες μέρες

Το «όχι» των δανειστών εισέπραξε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, στο μείζον ζήτημα του παγώματος των οφειλών υπέρ ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ, μέτρο που εξήγγειλε ο ίδιος πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού με το «κουαρτέτο», η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο κ. Κατρούγκαλος αντιμετώπισε την άρνηση των δανειστών για την προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο οι δανειστές εκτιμούν ότι θα έχει δημοσιονομικό κόστος, συνδέοντάς το ταυτόχρονα με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και τον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος δεν έθεσε στο «τραπέζι» το ζήτημα του ΕΚΑΣ, αλλά ούτε και το θέμα της παρακράτησης μόνο του 10% των επικουρικών συντάξεων, φοβούμενος ότι θα εισπράξει και γι’ αυτά άρνηση.

Τα θέματα παραπέμφθηκαν σε τηλεδιάσκεψη, η οποία θα γίνει τις επόμενες μέρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να νομοθετήσει μονομερώς σε μια προσπάθεια να καμφθεί η άρνηση των δανειστών.

Τέλος, συμφωνία υπήρξε για τα τρία προαπαιτούμενα-ουρά του ασφαλιστικού που η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να εντάξει στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία και το οποίο είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή.

Διαβάστε κι εδώ για Ασφαλιστικό: ΟΑΕΕ, ΕΚΑΣ και προαπαιτούμενα, τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.