Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Σε ρόλο «λαγού» και η κ. Φωτίου

ΑΔΕΔΥ: Σε ρόλο «λαγού» και η κ. Φωτίου
To σχέδιο της «απαξίωσης και της σπίλωσης των δημόσιων υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα, ενόψει των αλλαγών που έρχονται στα εργασιακά», υπηρετούν κατά την ΑΔΕΔΥ, οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «πρωτοφανή και γελοία» όσα είπε δημόσια η κ. Φωτίου, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαία. Θυμίζει ότι είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Χρ. Βερναρδάκη κατά των συνδικάτων και των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα.

Σημειώνεται ότι η κ. Φωτίου δήλωσε προ ημερών σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάζεται άψογα «με το 15% των υπαλλήλων». Η ΑΔΕΔΥ υπενθύμισε ότι πρόκειται για το ίδιο ποσοστό που ο κ. Κ. Μητσοτάκης «θεωρούσε ότι πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και να απολυθεί». Η κ. Φωτίου δήλωσε επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν κάνουν τίποτα… την υπονομεύουν… κόβουν επιδόματα και ότι αν δεν είχε νομικούς συμβούλους να την συμβουλεύουν τώρα θα ήταν φυλακή».