Οικονομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο υπουργείο Εργασίας
Οι Εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00 στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, καθώς για ακόμη μία φόρα παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας οι Κοινωνικές Δομές απειλούνται με κλείσιμο και οι εργαζόμενοι (800 άτομα) με ανεργία.

Οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας έχουν εξυπηρετήσει απο την έναρξη της λειτουργίας τους (2013) έως σήμερα πάνω από 120.000 ωφελούμενους ,οι οποίοι ανήκουν σε εύαλωτες ομάδες πληθυσμού( άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι,ΑμεΑ, πρόσφυγες , μετανάστες , ρομά κ.ο.κ). Οι κοινωνικές δομές ως έργο του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 έχουν αξιολογηθεί , η αξιολόγηση έδειξε ότι έχουν επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί κατά 200% καθιστώντας το εν λόγω πρόγραμμα ,το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μη λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση του προγράμματος , και παρά την πρόβλεψη για ένταξη του εν λόγω έργου

στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ,το εντάσσει με κατάργηση δομών, μειώσεις στο προσωπικό που θα απασχολείται στις εν λόγω δομές και επαναπροκύρηξη των θέσεων εργασίας ,σε αντίθεση με άλλα προγράμματα που συνεχίζουν ως έχουν και εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ χωρίς καμία αξιολόγηση όπως τα Κ.Η.Φ.Η., τα οποία η Κα Φωτίου έχει κατηγορήσει πολλές φορές στα τηλεοπτικά παράθυρα ως πανάκριβες δομές και πολλές σε σύγκριση με τον αριθμό που υφίστανται. Έχει κάνει λόγο για 3 ΚΗΦΗ σε Πόλη της Βόρειας Ελλάδας, σχολιάζοντας ειρωνικά “όλοι γέροι είναι στην πόλη αυτή” παρ' όλα αυτά δεν κάνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα αυτό και το συνεχίζει ως έχει στο νέο ΕΣΠΑ .

Προφανώς το Υπουργείο Εργασίας τιμωρεί τους υφιστάμενους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, επειδή αξιολογήθηκαν ότι πέτυχαν τους στόχους του προγράμματος κατά 200% και για το λόγο αυτό επαναπροκυρήσσει τις θέσεις μας , ενώ άλλα προγράμματα που εντάσσονται στον ίδιο θεματικό άξονα στο νέο ΕΣΠΑ συνεχίζουν ως έχουν χωρίς καμία αξιολόγηση.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

* Αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας καθώς παραμένουμε 3 μήνες απλήρωτοι και οδεύουμε στον 4.

* Παράταση του προγράμματος και μετά τις 31/10/2016 ημερομηνία κατά την οποία λήγει η τελευταία τετράμηνη παράταση που μας δώθηκε .

* Ένταξη του υφιστάμενου προσωπικού στο νέο πλαίσιο ,χωρίς μειώσεις προσωπικού, κατάργηση δομών και επαναπροκύρηξη των θέσεων εργασίας μας.