Οικονομία

Αγώνας… δρόμου για να ξεκινήσει ο ΕΦΚΑ

Αγώνας… δρόμου για να ξεκινήσει ο ΕΦΚΑ
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Δύο νέες, ξεχωριστές επιτροπές και ομάδες εργασίας, σε μια προσπάθεια να μπει στις «ράγες» η λειτουργία του ΕΦΚΑ, από την 1.1.17, συγκροτεί το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποφάσεις που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, συγκροτούνται μία Επιτροπή που αφορά «την κατάρτιση Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)» και μία Ομάδα Εργασίας «για την κατάρτιση του Οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 15 μέλη, τα οποία προέρχονται από το ΙΚΑ, το ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, το ΤΑΥΤΕΚΩ, το ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΝΑΤ, αλλά και από αρμόδια διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας. Η Επιτροπή αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραδώσει πόρισμα για την κατάρτιση του Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του νέο υπερ-ταμείου κύριας ασφάλισης.

Αντίστοιχα, η Ομάδα Εργασίας θα είναι 10μελής, θα απαρτίζεται από στελέχη όλων των παραπάνω Ταμείων, και έργο της θα είναι να καταρτίσει τον Οργανισμό του ΕΦΚΑ.