Οικονομία

Στον «αέρα» 800 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Στον «αέρα» 800 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας
Χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μείνουν από την 1η Νοεμβρίου και μετά περίπου 800 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές φτώχειας, αφού οι συμβάσεις τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν

Αντίθετα, σύμφωνα με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω του ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (κοινωνικά συσσίτια, φαρμακεία, παντοπωλεία, υπνωτήρια αστέγων, τράπεζες χρόνου και γραφεία διαμεσολάβησης), παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και δηλώνουν ότι η αντικατάστασή τους ενδεχομένως να υποκρύπτει και πολιτική σκοπιμότητα. Επισημαίνουν δε, ότι οι «κοινωνικοί και οικονομικοί επιστήμονες που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους αμείβονται σήμερα με βασικό μισθό, ενώ στις νέες κοινωνικές δομές που θα προκηρυχθούν επί Θεανώς Φωτίου, ένας υπάλληλος καθαριότητας πρόκειται να αμείβεται με 1.100 ευρώ μικτά, δηλαδή με μισθό ως και διπλάσιο από αυτό των προς αποχώρηση επιστημόνων».

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας κάνουν λόγο «για πρωτοφανή χυδαιότητα και πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της Αναπληρώτριας Υπουργού». Τονίζουν ότι ανάμεσα σε όσους πρόκειται να απολυθούν είναι οι μάγειρες που έφτιαχναν «ντομάτες γεμιστές» στα κοινωνικά συσσίτια για χιλιάδες απόρους, καθώς και εκατοντάδες νέοι επιστήμονες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι.