Οικονομία

Κάρτα σίτισης αλληλεγγύης: Έγινε η πληρωμή για την 16η δόση

Κάρτα σίτισης αλληλεγγύης: Έγινε η πληρωμή για την 16η δόση
Τη Δευτέρα 24/10 σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους ομως οι δικαιούχοι ως είθισται εχουν ηδη δει στις κάρτες αλληλεγγύης τα χρήματα απο το Σάββατο

Σύμφωνα με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε και πραγματοποιηθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ) ως δέκατη έκτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.456.

Η πίστωση έγινε από το Σάββατο 22/10 στους λογαριασμούς

Παράλληλα όπως δημοσιεύσαν τα dikaiologitika.gr την ιδια μερα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή και της επιδότησης ενοικίου. Ειδικά για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας ελεγξαν όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).