Οικονομία

Τα νέα προγράμματα «πέταξαν εκτός λειτουργίας» το σύστημα του ΟΑΕΔ

Τα νέα προγράμματα «πέταξαν εκτός λειτουργίας» το σύστημα του ΟΑΕΔ
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Στα δύο νέα προγράμματα που τέθηκαν εν ισχύ χθες, επιρρίπτει ευθύνες η διοίκηση του ΟΑΕΔ για το γεγονός ότι προκαλούνται καθυστερήσεις στη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ)

 Πρόκειται για το πρόγραμμα υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις 4.000 ανέργων στον τομέα της υγείας και για το πρόγραμμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις για πρόσληψη έως 10.000 εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 30 – 49 ετών. Τα παραπάνω προγράμματα τέθηκαν σε λειτουργία χθες, και ειδικά το πρόγραμμα για τις ηλικίες 30 – 49 ετών, αφορά υποβολή αιτήσεων μόνο για τρεις περιφέρειες της χώρας, Για τις υπόλοιπες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη. Άρα η επιβάρυνση του ΟΠΣ αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω ταυτόχρονης απόπειρας σύνδεσης μεγάλου αριθμού χρηστών, με συνέπεια να προκληθεί υπερφόρτωση.

Η αρμόδια Διεύθυνση του Οργανισμού έχει επιληφθεί και καταβάλλονται προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΟΠΣ.
Πάντως τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας του ΟΑΕΔ δεν είναι τωρινά. Ήδη έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων του Οργανισμού για το  θέμα, που έχει μάλιστα απειλήσει με 24άωρη απεργία άμεσα, εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση που ταλαιπωρεί τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πολίτες – ανέργους που θέλουν να εξυπηρετηθούν και δεν μπορούν…