Οικονομία

Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλάζουν ρόλο

Νοσοκομεία που αλλάζουν ρόλο Νοσοκομεία που αλλάζουν ρόλο
Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά αλλάζει ο ρόλος τους Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος σήμερα για τον επικείμενο αναπροσανατολισμό του ρόλου κάποιων νοσοκομείων, δήλωσε ότι:

«Είμαστε στη διαδικασία της εκπονήσεως του τελικού σχεδίου για την αλλαγή του ρόλου ορισμένων νοσοκομείων. Θέλουμε από τη μία να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας στους πολίτες και από την άλλη να έχουμε καλύτερη διαχείριση των πόρων και του ανθρωπίνου δυναμικού».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχει και η σκέψη ενοποίησης Κέντρων Υγείας με Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπου γνωστοποίησε ότι:

«Δεν είναι αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αλλά πράγματι υπάρχει στο γενικό μας σχέδιο».

Εντός 10ημερου αρχίζουν οι συγχωνεύσεις στην Αττική  υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι ο επανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη δεν περιλαμβάνει κλείσιμο κανενός νοσοκομείου  αλλά μόνον αλλαγή ρόλου της χρήσης. Μάλιστα, εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων θα παρουσιάσει, όπως είπε, το πλήρες σχέδιο της αλλαγής χρήσεως πέντε νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρόκειται κατά πληροφορίες για μικρά νοσοκομεία, χαμηλής πληρότητας, όπως το "Αγία Βαρβάρα", το Σπηλιοπούλειο, το "Πατησίων" κ.α., τα οποία σχεδιάζεται να λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Από τον αναπροσανατολισμο των νοσοκομείων, όπως τον προσδιόρισε ακριβώς ο υπουργός, θα προκύψει και το πρώτο κύμα των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα / κινητικότητα. Πρόκειται για 1250 υπαλλήλους.