Οικονομία

Δωρεάν αγορές θα δίνουν οι κληρώσεις με τις αποδείξεις του πλαστικού χρήματος

Δωρεάν αγορές θα δίνουν οι κληρώσεις με τις αποδείξεις του πλαστικού χρήματος
Ακόμη και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα θα συμμετέχουν στις κληρώσεις που θα πραγματοποιήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών για να μοιράσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Οι κερδισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν επιπλέον αγορές

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία. Τα δώρα θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών για να ενισχυθεί η κατανάλωση. Η σχετική απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου, υπογράμμισε η υφυπουργός. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί ένα το σύστημα τύπου επιβράβευσης που ήδη εφαρμόζουν οι τράπεζες για τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν για τις αγορές τους κάρτα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, καθημερινά 50 καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές.

Όπως ανέφερε η κ. Παπανάτσιου, ο πολίτης, μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θα γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κληρώσεις. Στα έπαθλα των κληρώσεων δεν περιλαμβάνονται τα μετρητά αφού όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών τα δώρα, μέσω της λοταρίας, θα πρέπει να γυρνούν στην αγορά με όφελος του καταναλωτή αλλά και της οικονομίας.