Οικονομία

Χαράτσι της ΔΕΗ ενδεχόμενο να μείνει και το 2014

Χαράτσι ΔΕΗ 2014 Χαράτσι ΔΕΗ 2014
Χαράτσι της ΔΕΗ ενδεχόμενο να μείνει και το 2014 Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μείνει και το 2014 το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο. Συγκεκριμένα επανέρχεται το σενάριο που θέλει να διατηρείται το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2014 σε περίπτωση που δεν έχει το υπουργείο Οικονομικών διασφαλίσει τα έσοδα που προβλέπονται απο αυτό με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων εως τον Σεπτέμβριο 203.

Στο νέο Μνημόνιο γίνεται αναφορά για πιθανή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014 θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα από την φορολογία ακινήτων.

Επίσης προβλέπεται ότι έως το 2016 πρέπει οι αντικειμενικές θα εξισωθούν με τις τιμές της αγοράς .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στο νέο μνημόνιο προβλέπονται τα παρακάτω

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσει το σχέδιο δράσης που θα προσδιορίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των ποσοστών είσπραξης φόρου ακίνητης περιουσίας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο για το 2014 στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί ήδη με τις φορολογικές αρχές.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδώσει το 2014 περί τα 2,7 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Στην περίπτωση που αποφασισθεί η μείωση ή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, ο νέος ενιαίος φόρος θα πρέπει να αποδώσει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ