Οικονομία

Οι άνεργοι νέοι να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ καλεί η διοίκηση

Οι άνεργοι νέοι να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ καλεί η διοίκηση
Οι άνεργοι νέοι να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ αναφέρει η διοίκηση Να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ κάλεσε ο Διοικητής του οργανισμού τους άνεργους νέους που δεν το έχουν κάνει . Σε συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 1.320.000 άνεργοι. Συμπλήρωσε ότι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ καταγράφεται αύξηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων με αποτέλεσμα το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων να είναι θετικό .

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ πρόσθεσε ότι η ενώ η γενική ανεργία στην χώρα είναι σε ποσοστό 27%, στους νέους φτάνει το 60% ενώ πλέον είναι μεγάλο το ποσοστό των μακροχρόνια άνεργων. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και με τους εργοδότες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης κάλεσε τους ανέργους κάνουν εγγραφή στον  ΟΑΕΔ, ώστε να φαίνονται στα μητρώα του οργανισμού και ολοκληρώνοντας παρουσίασε τα ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ 

Τα ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση που αναφέρθηκε είναι το πρόγραμμα για κάλυψη 1000 θέσεων με επιδότηση σε επιχειρήσεις όπου επιδοτούνται οι μισές αποδοχές του εργαζόμενου που προσλαμβάνεται απο την επιχείρηση και πρόσθεσε ότι υπάρχει και το πρόγραμμα για κάλυψη 2.200 θέσεων εργασίας.