Οικονομία

60 Θέσεις εργασίας στην Ρόδο

60 Θέσεις εργασίας στην Ρόδο
60 Θέσεις εργασίας στην Ρόδο Την πρόσληψη συνολικά εξήντα (60) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών, εκτάκτων και εποχικών αναγκών της νήσου Ρόδου λόγω της θερινής περιόδου ως κατωτέρω .

Όλοι οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν μαζί με την αίτηση πρόσληψης και  επικυρωμένη  φωτοτυπία  των δυο όψεων της  αστυνομικής τους ταυτότητας. Επιπλέον :
-    Για τους υποψηφίους της κατηγορίας ΤΕ Δασοπόνων απαιτείται :
Πτυχίο ή δίπλωμα Δασοπονίας ή Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα προγράμματος σπουδών επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή ΠΣΕ ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
-    Για τους υποψηφίους ειδικότητας ΔΕ Οδηγών απαιτούνται : α)Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας β)Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται σύμφωνα με τις συμπληρωματικές διευκρινίσεις που ακολουθούν) και γ)6μηνη εμπειρία
Συμπληρωματικές διευκρινίσεις:
Υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ' κατηγορίας από την10-9-2009 και μετά απαιτείται μα προσκομίσουν πλέον της άδειας
 
οδήγησης αυτοκινήτου και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με το ΠΔ 74/2008 (ΦΕΚ 112/τ.Α). Σύμφωνα με το ίδιο ΠΔ όσοι υποψήφιοι απέκτησαν την ανωτέρω άδεια οδήγησης μέχρι και την 9-9-2009 εξαιρούνται από την υποβολή του ανωτέρω πιστοποιητικού μέχρι και την 9-9-2014, την επομένη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.
Ειδικότερα αναφέρεται ότι για την απόδειξη κατοχής του ΠΕΙ απαιτείται :
-    Είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών στην περιοχή της οποίας βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου
-    Είτε η καταχώριση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε μια ή περισσότερες εκ των κατηγοριών ή υποκατηγοριών που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτούνται από την ανακοίνωση.
Επισήμανση : Σε περίπτωση που η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του ΠΕΙ, ο υποψήφιος προκειμένου να γίνει δεκτός στη θέση του Οδηγού πρέπει να προσκομίσει απαραιτήτως σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας αυτής στο οποίο να αναφέρεται η αδυναμία έκδοση του πιστοποιητικού εξ αφορμής της μη συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής. Για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων όταν δεν προκύπτει η ημερομηνία της αρχικής κτήσης, της κατά την ανακοίνωσης απαιτούμενης άδειας, αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης της άδειας ή τυχόν πρόσφατης θεώρησης, πρέπει οι υποψήφιοι να συνυποβάλλουν και σχετική βεβαίωση της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σε περίπτωση αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας να χορηγήσει τη βεβαίωση αυτή λόγω καταστροφής ή φθοράς των αρχείων της, αρκεί:
-    Η προσκόμιση βεβαίωσης της υπηρεσίας αυτής στην οποία να αναφέρεται ο λόγος αδυναμίας καθώς και
-    Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 του υποψηφίου στην οποία να δηλώνει την ακριβή ημερομηνία αρχικής κτήσης της κατηγορίας επαγγελματικής άδειας οδήγησης που ζητείται από την ανακοίνωση.
Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπ. Συγκοινωνιών «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής». Εμπειρία και τρόπος απόδειξης :
Η εμπειρία για τους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες λαμβάνεται υπόψη μετά την απόκτηση της ζητούμενης από την παρούσα ανακοίνωση επαγγελματικής άδειας οδήγησης και με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα στην οποία να αναγράφεται η διάρκεια ασφάλισης. Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα, μπορούν εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του οικείου ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
 
-   Για τους υποψηφίους της ειδικότητας ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων :
Δεν απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.2 του ν.2527/1997 ειδικά τυπικά προσόντα, αλλά 6μηνη εμπειρία.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υ.Κ. (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση με εξαίρεση τους υποψηφίους της κατηγορίας ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί, έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (αρ.4 παρ.6 ν.2207/1994).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου (Πλατεία Ελευθερίας - Ρόδος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 5/8/2013 έως και 9/8/2013.

Η ανακοίνωση θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ν.Αιγαίου, στο Δήμο Ρόδου, στην ιστοσελίδα της Π.Ν.Αιγαίου και θα δημοσιευτεί σε τρείς ημερήσιες εφημερίδες της Ρόδου.

α/α

Κλάδος-Ειδικότητα

Αριθμός ατόμων

Διάρκεια σύμβασης

1

ΤΕ Δασοπόνων

1

2 μήνες

2

ΔΕ Οδηγών

20

2 μήνες

3

ΥΕ       Εργατών Γενικών Καθηκόντων

39

2 μήνες