Οικονομία

Πετρόπουλος: Καμία περικοπή στις συντάξεις άμισθων αιρετών και στελεχών της αυτοδιοίκησης

Πετρόπουλος: Καμία περικοπή στις συντάξεις άμισθων αιρετών και στελεχών της αυτοδιοίκησης
Εξαιρούνται από τη διάταξη του άρθρου 20 του νόμου 4387/16 και δεν υφίστανται καμία απολύτως περικοπή της σύνταξής τους οι αιρετοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που κατέχουν θέσεις ευθύνης χωρίς αμοιβή ή έχουν παραιτηθεί της αμοιβής τους, τονίζεται σε ανακοίνωση τού υπουργείου Εργασίας

Αυτό κατέστη σαφές στη συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και πολυπληθή παρουσία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της 4ης Μαρτίου 2017, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι αντιμετωπίζει με δίκαιες ρυθμίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει. Υπό την έννοια αυτή, όπως αναφέρει, διευκολύνει και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εκτέλεση δημόσιων κοινωφελών έργων με την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας, υπό τους όρους που έχει ήδη ορίσει, κάνοντας αποδεκτή την υπ' αρ. 215/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η ΚΕΔΕ, που πριν από τη συνάντηση με τον υφυπουργό πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, έθεσε το θέμα καθώς εκτιμά ότι ο νόμος που έχει ψηφισθεί είναι ασαφής, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να ανασταλεί η καταβολή των συντάξεών σε δημοτικούς συμβούλους, παρότι δεν κατέχουν έμμισθες θέσεις.