Οικονομία

80 θέσεις για ανέργους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

80 θέσεις για ανέργους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
80 θέσεις για ανέργους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ»

στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου», της δράσης

3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης

1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ),

προσκαλεί να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής
τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.
>    Να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας.
>    Να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
>    Να είναι άτομα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια, δηλαδή άτομα που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ' έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχιας στην Ελλάδα από την ΕΛΣΤΑΤ ή Αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών, δηλαδή άτομα που διαβιούν ως ένας γονέας χωρίς σύζυγο ή σύντροφο (λόγω χηρείας, διάζευξης, ανύπαντρες μητέρες) και τα οποία έχουν την ευθύνη της ανατροφής για ένα τουλάχιστο ανήλικο τέκνο, εξαρτώμενο απ' αυτά (εντάσσεται και όποιο άλλο πρόσωπο ασκεί την επιμέλεια ανήλικου παιδιού με δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή).
Εφόσον, επιπλέον, ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.
•    Άνεργοι που η ανάλυση της τοπικής αγοράς εργασίας ανέδειξε ότι αποτελούν σημαντικό τμήμα των Ε.Κ.Ο. (παλλινοστούντες, ΡΟΜΑ).
•    Νέοι/ες 18-34 ετών με μικρή επαγγελματική εμπειρία.
θα λάβουν πρόσθετη μοριοδότηση κατά τη διαδικασία επιλογής

Δικαιολογητικά Συμμετοχής
1.    Συμπληρωμένη Αίτηση συμμετοχής.
2.    Μία πρόσφατη φωτογραφία
3.    Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση εγγραφής σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ
4.    Επικυρωμένο αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Αντίγραφο Διαβατηρίου.
5.    Έγγραφο Πιστοποίησης τόπου διαμονής ή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου.
6.    Έγγραφο πιστοποίησης οικογενειακής κατάστασης ή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου
7.    Εκκαθαριστικό Τελευταίου Οικονομικού Έτους(2012)
(Για τη περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/'η δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ότι νομίμως δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ενώ σε περίπτωση απορίας, ο/η ενδιαφερόμενος/η υποχρεούται να προσκομίσει βιβλιάριο απορίας από τη Πρόνοια).
8.    Αντίγραφα τίτλων σπουδών/ ξένων γλωσσών/χρήσης Η/Υ (εάν υπάρχουν).
9.    Αντίγραφα Βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν).

Οι άνεργοι που θα υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους
Πληροφορίες -Παραλαβή Αιτήσεων Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες καθώς και το έντυπο της Αίτησης στον ακόλουθο φορέα:
>    Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης - Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ «Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.»: Πλατείας Κύπρου 17, ΤΚ. 68100, Αλεξανδρούπολη, τηλ. 25510 88340 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00 μμ.).
>    Στην Ιστοσελίδα: www. ditea.gr και www. orthologismos.gr , www.kekekpa.gr


Προθεσμίες και Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Όσοι/ες επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στις δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη μπορούν, αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου - εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή -να προσέρχονται έως 02/09/2013, ώρες: 10:00-14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και να καταθέτουν αίτηση στη διεύθυνση της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης - «Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.»: Πλατείας Κύπρου 17, ΤΚ. 68100, Αλεξανδρούπολη.
Εναλλακτικά, οι αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην παραπάνω διεύθυνση, με συστημένη επιστολή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου δε λαμβάνεται υπόψη. Όσες αιτήσεις υποβληθούν ταχυδρομικά, θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες μόνο αν παραληφθούν και πρωτοκολληθούν μέχρι την ως άνω ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής τους.
Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλιπών δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.