Οικονομία

Ο αγροτικός τομέας διέξοδος απασχόλησης των γυναικών

Ο αγροτικός τομέας διέξοδος απασχόλησης των γυναικών
Ο αγροτικός τομέας διέξοδος απασχόλησης των γυναικών Ο αγροτικός τομέας θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο απασχόλησης των γυναικών

H αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ του γυναικείου πληθυσμού, ώστε να βρεθεί διέξοδος απασχόλησής τους μέσα από τον αγροτικό τομέα, αλλά να επεκταθεί και στον τομέα της αλιείας, τονίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λ.Γρηγοράκο και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Βάσω Κόλλια.

Ο κ. Τσαυτάρης τους ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά προγράμματα που υλοποιεί το υπουργείο, τόσο στον τομέα της γεωργίας, όσο και της αλιείας, μέσα από τα οποία μπορεί να αναδειχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα ως παράγοντας ισότητας των ευκαιριών στην αγορά εργασίας και αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη νέα προγραμματική περίοδο (νέα ΚΑΠ), καθώς και στην αύξηση των κονδυλίων για την υποστήριξη των νέων αγροτών και των νεοεισερχόμενων στη γεωργία.