Οικονομία

Αντιδράσεις για την πρόταση μείωσης μισθού στους εμποροϋπάληλλους

Αντιδράσεις για την πρόταση μείωσης μισθού στους εμποροϋπάληλλους
Αντιδράσεις για την πρόταση μείωσης μισθού στους εμποροϋπάληλλους Aντιδράσεις προκαλεί ήδη η πρόταση του προέδρου της ΕΣΕΕ για μείωση 13% στους μισθούς των περίπου 500 χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων

Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών δήλωσε στην Ημερησία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Η πρότασή του είναι να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ.

Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ.Καββαθάς

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια πρόταση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εταίρους» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και της ΓΣΒΕΕ, η άποψη που είχε κυριαρχήσει ήταν πως η μείωση θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση και λουκέτα.

Κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είχε πει ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο και αφού λήξει το θέμα της μετενέργειας.