Οικονομία

Το ΣτΕ πάγωσε απόφαση για τους εργαζομένους στην περίοδο του «μαύρου» στην ΕΡΤ

Το ΣτΕ πάγωσε απόφαση για τους εργαζομένους στην περίοδο του «μαύρου» στην ΕΡΤ
Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» υπουργική απόφαση σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στην ΕΡΤ για τη περίοδο του "μαύρου"

Με προσωρινή διαταγή του Συμβούλου Επικρατείας Ευθύμιου Αντωνόπουλου "παγώνει" προσωρινά η απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ως προς το σκέλος εκείνο που προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πρέπει να παραιτηθούν των δικαστικών τους διεκδικήσεων προκειμένου να μπορούν να λάβουν τις αποδοχές του χρονικού διαστήματος από τότε που "έπεσε μαύρο" στην ΕΡΤ μέχρι την επαναλειτουργία της.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η ΠΡΟΣΠΕΡΤ και 391 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Εισηγήτρια της υπόθεσης ορίστηκε η Σύμβουλος Επικρατείας Όλγα Παπαδοπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης που αποκάλυψαν πρώτα τα dikaiologitika news υποχρεώνε σε συμψηφισμό διεκδικούμενων οφειλών δεδουλευμένων από την εποχή του «μαύρου», με τυχόν εισοδήματα που υπήρχαν από οποιαδήποτε εργασία σε εκείνη την περίοδο.

Σε δύσκολη θέση έιχαν βρεθεί και όσοι είχαν συνεργαστεί με την τότε Δημόσια Τηλεόραση και μετέπειτα ΝΕΡΙΤ ενώ μόνοι ευνοημένοι ήταν εκείνοι που δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό τους κανένα εισόδημα για την συγκεκριμένη διετία που η ΕΡΤ ( με αυτή την ονομασία και νομική μορφή) ήταν κλειστή.