Οικονομία

Ευνοϊκή η ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Ευνοϊκή η ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ
Διευκρινήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, έδωσε νωρίτερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουον να το χάσουν όσοι έχουν περιστασιακή εργασία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Καραμεσίνη επισήμανε ότι με βάση το νέο νομοθετικό καθεστώς οι άνεργοι μπορούν να πραγματοποιούν έως 70 ημέρες εργασίας ετησίως, στο πλαίσιο της περιστασιακής απασχόλησης, χωρίς να χάνουν το επίδομά τους. Απλώς το επίδομα αναστέλλεται για τις ημέρες εργασίας τους και επαναχορηγείται μετά τη λήξη του για το χρονικό διάστημα που απομένει.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ πρόσθεσε ότι εφεξής δεν θα γίνεται συμψηφισμός του επιδόματος με το χρονικό διάστημα της εργασίας όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Αναφερόμενη στα προγράμματα απασχόλησης που θα τεθούν εν ισχύ έως το τέλος Ιουλίου, η κ. Καραμεσίνη υπογράμμισε ότι η αρχή γίνεται την επόμενη εβδομάδα με την κοινωφελή εργασία σε 17 δήμους – θύλακες υψηλής ανεργίας και αφορά περίπου 3.500 ανέργους. Στη συνέχεια θα υπάρξουν προγράμματα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών, 18 – 24 ετών, αλλά και για να στελεχώσουν τα hot spots των προσφύγων ανά την επικράτεια.

NETWORK