Οικονομία

Τραγωδία στον Δήμο Ζωγράφου - Νεκρή 60χρονη υπάλληλος στην καθαριότητα

Τραγωδία στον Δήμο Ζωγράφου - Νεκρή 60χρονη υπάλληλος στην καθαριότητα
To βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου γύρω στις 12, μέσα στο γενικό χαμό για να μαζευτούν οι τόνοι των σκουπιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο στο χώρο του γκαράζ του Δήμου Ζωγράφου, η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η Ντανιέλα είχε γίνει τα δυο τελευταία χρόνια αόριστου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας μετά από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με εργαζομένους του Δήμου Ζωγράφου, προσήλθε στην υπηρεσία για να αναλάβει εργασία και να βοηθήσει στην περισυλλογή απορριμμάτων. Λίγο πριν πιάσει δουλειά και ενώ θα πήγαινε με το μηχανάκι της στο απορριμματοφόρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Σύμφωνα με το politestouvirona.blogspot.gr oι συνάδελφοι της, της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, πιθανά να πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο.

Τη θλίψη του για τον άδικο χαμό της 60χρονης μητέρας 4 παιδιών εν ώρα εργασίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζωγράφου. Η άτυχη υπάλληλος καθαριότητας άφησε την τελευταία της πνοή ενώ είχε βρισκόταν στην εργασία της για την αποκομιδή απορριμάτων

Ολόκληρη η επιστολή του Δήμου Ζωγράφου

Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ, συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.01 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.