Οικονομία

Καταργείται η άδεια υπολογιστή στο δημόσιο

Καταργείται η άδεια υπολογιστή στο δημόσιο
Καταργείται η άδεια υπολογιστή στο δημόσιο Καταργείται η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή που λάμβαναν κάθε χρόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ χθες το βράδυ, προανείγγειλε ότι η άδεια ηλεκτρονικου υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοιως αντιστάθμισμα της χρήσης υπολογιστή καταργείται . Η άδεια ηλεκτρονικού υπολογιστή ανέρχεται σε έξι μέρες το χρόνο και η κατάργησή της μπορεί να φέρει μέχρι και 5000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων όπως ανέφερε ο υπουργός .

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και σχετικά για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και το μέτρο της κινητικότητας αναφέροντας πως δεν πρόκειται μόνο για απαίτηση της τρόικας και προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης προσωπικού του δημοσίου .

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πιάσει το στόχο για την διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τέλος ο υπουργός άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο απόλύσεων από την αμυντική βιομηχανία της χώρας.