Οικονομία

Τροπολογία για τις πολλαπλές συντάξεις και την διαθεσιμότητα

Τροπολογία για τις πολλαπλές συντάξεις και την διαθεσιμότητα
Τροπολογία για τις πολλαπλές συντάξεις και την διαθεσιμότητα Τροπολογία, με την οποία αντιμετωπίζονται ενιαία όλες οι περιπτώσεις υπολογισμού των παρακρατήσεων ή των μειώσεων στις αποδοχές των συνταξιούχων με περισσότερες από μία συντάξεις, κατατέθηκε στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Εκτός από τις πολλαπλές συντάξεις η τροπολογία περιλαμβάνει και διατάξη που αφορά την διαθεσιμότητα και το τι ακριβώς συμβαίνει με τις θέσεις όσων πληρούν τα κριτήρια και εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμέναμε την ίδια τροπολογία ορίζεται πως σε περίπτωση κατάργησης του συνόλου των θέσεων ενός κλάδου ειδικότητας, (κατόπιν απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης), οι εξαιρούμενοι της διαθεσιμότητας παραμένουν στον φορέα προέλευσης σε προσωποπαγείς θέσεις, ή μεταφέρονται σε αντίστοιχες θέσεις στον διάδοχο φορέα. Η διάταξη αυτή, εφόσον ψηφιστεί, θα αποκτήσει αναδρομική ισχύ για όλες τις σχετικές περιπτώσεις του έτους 2013. Ακόμη, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν οικειοθελώς στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 4 Οκτωβρίου.