Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Αλλαγές στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία Αλλαγές στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
Έρχονται αλλαγές στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία Το υπουργείο Εργασίας θα θέσει το θέμα σχετικά με την άσχημη πορεία που παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία στην Τροικα αφού δεν έχουν βρει ανταπόκριση από τους οφειλέτες λόγω των αυστηρών προυποθέσεων που έχουν τεθεί .

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας θα προτείνει την επιμήκυνση δόσεων στις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στην τρόικα αφού αύριο Παρασκευή ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η πρόταση του υπουργείου Εργασίας θα περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων πέραν των 48, που προβλέπει η ρύθμιση της Τελευταίας Ευκαιρίας , ή εναλλακτικά τη μεταφορά ενός μέρος των υποχρεώσεων από οφειλές του 2013 για τον επόμενο χρόνο.

Για τον αριθμό των δόσεων το ΙΚΑ επαναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την αύξηση των δόσεων έως τις 72 και εναλλακτικά να μεταφερθούν στους επόμενους 12 μήνες οι οφειλές του 2013, ώστε έτσι να δοθεί η δυνατότητα αφενός να ενταχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι οφειλέτες και αφετέρου να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις για να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές και να μη δημιουργούν νέα βάρη.