Οικονομία

Δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους

Δεν αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις σε νησιωτικούς δήμους
Δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση η εκ νέου αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των προσλήψεων για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika news προς το παρόν δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση η εκ νέου αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους νησιωτικούς Δήμους αλλά επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΣ δίνει προτεραιότητα στη στελέχωση των δήμων αυτών με το απαραίτητο προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό στο παρελθόν ορίστηκε ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους δεν εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων που προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας. Εν συνεχεία όμως , με το άρθρο 35 του ν. 4250/2014 καταργήθηκε η ανωτέρω ρύθμιση και οι νησιωτικοί δήμοι επανήλθαν στο προηγούμενο καθεστώς.

Σύμφωνα με το έγγραφο Σκουρλέτη η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει το προσεχές διάστημα αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.

Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη επικαλείται τις εγκρίσεις που έχει δώσει για την κάλυψη ογδόντα δύο (82) θέσεων, εκ των οποίων εξήντα δύο (62) σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, δέκα (10) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και δέκα (10) στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ειδικότερα στο Δήμο Αγαθονησίου εγκρίθηκε μία (1) θέση και στο Δήμο Κάσου τρεις (3) θέσεις. Ακολούθως στις 22-5-2017 εγκρίθηκαν άλλες δέκα (10) θέσεις σε μικρούς νησιωτικούς ΟΤΑ α' βαθμού του Αιγαίου υποστηρίζοντας την πρόθεση του να δώσει προτεραιότητα στις μόνιμες προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους.