Οικονομία

Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ καταγγέλουν το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς

Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ καταγγέλουν το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς
Για τραμπουκισμούς, απειλές και πρωτοφανές για τα χρονικά των συνδικάτων bullying κατηγορεί το ΠΑΜΕ η Ένωση υπάλληλων εμπορίου τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αθηνών, Πειραιώς, δήμων και κοινοτήτων νομού Αττικής

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει σε ανακοίνωση της η Ένωση σήμερα 26.9.2017 και ώρα 11.00 π.μ. κατά τη διάρκεια των εκλογών του κλαδικού μας Σωματείου, πολυάριθμη ομάδα κρούσης του ΠΑΜΕ με μπροστάρηδες τους επικεφαλής του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ εισέβαλλαν στην αίθουσα των αρχαιρεσιών, και με τραμπουκισμούς, απειλές και ένα πρωτοφανές για τα χρονικά των συνδικάτων bullying προς την εφορευτική επιτροπή και τους δικηγόρους, θέλησαν τσαμπουκαλίδικα να σταματήσουν τις εκλογές.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ άσκησε απίστευτο τρομοκρατικό bullying ακόμα και με σεξιστικά υπονοούμενα στις γυναίκες μέλη της εφορευτικής επιτροπής και στις δικαστικές αντιπροσώπους / δικηγόρους μέλη του ΔΣΑ.

«Από κοντά του 20 και πλέον κομματικοί τραμπούκοι του ΠΑΜΕ που είχαν εισέλθει στην αίθουσα, βιαιοπραγούσαν εναντίον όλων όσων ήταν μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας, και όσων προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δημοκρατικό δικαίωμα του Σωματείου να κάνει τις εκλογές του.» αναφέρει η Ένωση των εργαζομένων στην ανακοίνωση της και μιλά τυφλή επιθετικότητα ενώ με ταυτόχρονη εντολή των επικεφαλής τους από ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και ΕΚΑ επιτέθηκαν με λυσσαλέα χτυπήματα σε μέλη των διοικήσεων της ΟΙΥΕ και του ΕΚΑ, διότι όπως τονίζει η Ένωση θέλουν να εξαφανίσουν το Σωματείο από τα Β’ βάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Η Ένωση στην ανακοίνωση της συμπληρώνει:

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Αυτή η τρομοκρατία, αυτό το bulling, αυτή η επίθεση σε ανυπεράσπιστες εργαζόμενες γυναίκες, αυτές οι βιαιότητες εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών, δε μπορεί να χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ και πάνω από όλα τον πολιτικό του φορέα.

Είναι έξω από κάθε λογική, είναι έξω από κάθε δεοντολογία, είναι έξω από κάθε ηθική!

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι !

Αποτελούν επικίνδυνα άτομα για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Συγκροτούν ουσιαστικά μια συνδικαλιστική συμμορία βίας ενάντια σε κάθε δημοκρατική διαδικασία που δεν μπορεί να την ελέγξουν και να τη χειραγωγήσουν.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, το ΕΚΑ και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, να καταδικάσουν τώρα και χωρίς αστερίσκους τη σημερινή βίαια απρόκλητη επίθεση που δεχθήκαμε από τις οργανωμένες ομάδες κρούσης του ΠΑΜΕ.

Να υπερασπίσουν το δικαίωμα μας στην ελεύθερη έκφραση και ελεύθερη εκλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων του κλάδου μας.

Κάθε άλλη «μεσοβέζικη» λύση, θα τους εντάξει αυτόματα στο μπλοκ της συνδικαλιστικής τρομοκρατίας των εργαζομένων.

Εμείς συνεχίζουμε!

Ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα χωρίς να τρομοκρατούμαστε.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ στις κάλπες μέχρι τις 29.9.2017.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Για τις αρχαιρεσίες στο σωματείο-μηχανισμό «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ»

Τα φαιδρά που εμφανίζονται καθημερινά όσον αφορά τις αθλιότητες του εργοδοτικού συνδικαλισμού και του σωματείου-μηχανισμού των εργοδοτών με τον τίτλο «Σωματείο ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ», έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Η παράταξη της ΔΑΣ έχει στα χέρια της και δημοσιοποιεί την πρόσθετη παρέμβαση της ΟΙΥΕ (με το γραφικό χαρακτήρα του δικαστικού) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων όπου με επίσημη δήλωση του ο ΓΓ της Ομοσπονδίας αρνήθηκε ότι υπάρχει.

Στην ίδια δήλωση αναφέρεται πως το ΠΑΜΕ «αναμασά τις γνωστές ανοησίες περί εργοδοτών». Στο χθεσινό κυριακάτικο φύλλο του Ριζοσπάστη παρουσιάζεται ένα τμήμα από το σύνολο των διευθυντικών στελεχών των super market που κοσμούν το «ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας» αλλά και συμμετέχουν με ψήφο στις αρχαιρεσίες, με τα αρχικά και τις ιδιότητες τους. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που όλες αυτές τις μέρες τρομοκρατεί και απειλεί εργαζόμενους ώστε να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες.

Το ψηφοδέλτιο των εργοδοτών θα πάει σε όλα τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για τους ανθρώπους της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο. Να δυναμώσει το σύνθημα «έξω τα διευθυντικά στελέχη, η φωνή της εργοδοσίας από τις γραμμές μας». Ήδη η ΔΑΣ κατέθεσε ένσταση διότι κουρελιάζεται ο 1264, ο υπάρχον νόμος, που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Την παραπάνω δήλωση του ΓΓ της ΟΙΥΕ έτρεξε να προσυπογράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δικηγόρος που έχοντας ρόλο δικαστικού λειτουργού σύμφωνα με το νέο νόμο, είχε την ευθύνη ως σήμερα της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών αυτού του σωματείου. Δηλαδή ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της σωστής λειτουργίας των αρχαιρεσιών, μπροστά σε μια οξυμένη κόντρα που έχει πάρει διαστάσεις όλες αυτές τις μέρες, παίρνει σαφή θέση και μεροληπτεί φανερά υπέρ της μίας παράταξης, στηρίζει δημόσια το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών συνδικαλιστών και της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι δικηγόροι που ήδη έχουμε καταγγείλει ανοιχτά, διότι διεξήγαγαν αρχαιρεσίες-παρωδία με εκατοντάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν χωρίς να είναι μέλη του σωματείου.

Πέρα από τη δημοσιότητα, τις προβλεπόμενες ενέργειες και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Υπουργείο και σε άλλους αντίστοιχους φορείς που σχετίζονται με τις παραπάνω απαράδεκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν υπάρχει άλλο σχόλιο πέρα από το «ουδέν σχόλιο».

Οι εργαζόμενοι καταρχήν των super market, οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου και τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους που δε μπορούν να αντισταθούν σε όλο αυτό το μηχανισμό της εργοδοσίας και εξαναγκάζονται σε συμμετοχή, πίσω από το παραβάν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.