Οικονομία

Απογραφή εργαζομένων ιδιωτικού τομέα Εντυπο Ε4

Απογραφή εργαζομένων ιδιωτικού τομέα Εντυπο Ε4 Απογραφή εργαζομένων ιδιωτικού τομέα Εντυπο Ε4
Απογραφή εργαζομένων ιδιωτικού τομέα Εντυπο Ε4 Την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής μέσω του ΕΡΓΑΝΗ του εντύπου Ε4 που αφορά την απογραφή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που απασχολείται με εξαρτημένη εργασία ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας άνοιξε από σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα η απογραφή των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr , αφού σήμερα αναρτήθηκε το έντυπο Ε4 που αφορά την υποχρεωτική  ηλεκτρονική υποβολή, μέσω του ΕΡΓΑΝΗ , του πίνακα προσωπικού για κάθε εργοδότη που απασχολεί εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Επίσης η ανάρτηση του εντύπου Ε4 στο ΕΡΓΑΝΗ δίνει την δυνατότητα όσων εργοδοτών δεν έχουν συμπεριλάβει το σύνολο του προσωπικού τους στον πίνακα προσωπικού που έχουν ήδη καταθέσει στο ΣΕΠΕ , είτε εκ παραδρομής, θέλοντας δηλαδή να υποβάλλουν άλλου είδους πίνακα για παράδειγμα  συμπληρωματικό πρόσληψης, είτε από αμέλεια, είτε λόγω αυτόματης επιλογής από προσαρμοσμένο πρόγραμμα μισθοδοσίας κλπ  ,να εκτυπώσουν το ηλεκτρονικά υποβληθέν έντυπο «Ε4 ΕΤΗΣΙΟΣ» συνοδεύοντάς το με γραπτή επιστολή με διευκρινίσεις ως προς την λανθασμένη ή ελλιπή υποβολή και το προσκομίζει στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες που έχουν υποβάλλει πίνακα «Ε4 ΕΤΗΣΙΟ» χωρίς να έχουν συμπεριλάβει το σύνολο του προσωπικού τους σε αυτόν, να υποβάλλουν έως και τις 15-11-12013 και «Ε4 ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ» μόνο για το προσωπικό που δεν είχε δηλωθεί στον πρώτο «Ε4 ΕΤΗΣΙΟ» πίνακα.

Για τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικά υποβληθέν έντυπο «Ε4 ΕΤΗΣΙΟΣ» έχει διορθωθεί με φυσική παρουσία του εργοδότη στην αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. πριν την 04–10-2013, οι υπηρεσίες θα ενημερώσουν τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τον Ε4 Ετήσιο Συμπληρωματικό πίνακα σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες και στο γενικό πεδίο παρατηρήσεων του εντύπου να αναγραφεί και ο αριθμός πρωτοκόλλου της σχετικής διορθωτικής επιστολής.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία κάθε εργοδότης μια φορά το χρόνο σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικά΄΄ και κατά το χρονικό διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου να καταθέτει στην αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. – Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης, πίνακα προσωπικού και ωρών εργασίας για το σύνολο του προσωπικού που απασχολεί με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην επιχείρησή του.

Εννοείται ότι για την ηλεκτρονική υποβολή και του συμπληρωματικού ετήσιου πίνακα ισχύει έως και την 15-11-2013.

Εφόσον παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου καθίσταται αδύνατη. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την εκπρόθεσμη υποβολή εντύπων, δηλαδή η κατάθεση του εντύπου από τον εργοδότη με προσέλευση στην αρμόδια
υπηρεσία. Εν συνεχεία, βέβαια, η υπηρεσία θα προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες αναφορικά με την εκπρόθεσμη κατάθεση.