Οικονομία

Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Περιφερειάρχη και ΠΕΔ Θεσσαλίας

Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Περιφερειάρχη και ΠΕΔ Θεσσαλίας
Η περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτικών απασχόλησης σε περιφερειακό επίπεδο και η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε σήμερα η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό, καθώς και με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας

Η Αν. Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να πραγματοποιούνται δράσεις υποστήριξης των ανέργων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Η κ. Αντωνοπούλου και ο κ. Αγοραστός συμφώνησαν επίσης στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας για την προώθηση της Κοινωνική Οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η οργάνωση έκθεσης εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη συνάντηση με την ΠΕΔ η Αν. Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε για τα προγράμματα απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας, συζήτησαν για την πορεία των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αλλά και για τις δυνατότητες των Δήμων να υποστηρίξουν φορείς Κοινωνικής Οικονομίας.