Οικονομία

Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου προκειμένου οι δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να μπορούν να εξασφαλίζουν την φαρμακευτική τους αγωγή.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στο χώρο του Συλλόγου Αγίου Γεδεών στο Βελεστίνου. Θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της περιοχής, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Όπως είπε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Ελένη Λαΐτσου, αυτές τις μέρες προχώρησε η προμήθεια του εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα συγκεντρώνονται τα φάρμακα, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει και το προσωπικό του Δήμου, που εργάζεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Εκτιμούμε πως μέσα στο Νοέμβριο το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί και θα μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες που έχουν ανάγκη. Σε λίγες ημέρες θα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημότες να στηρίξουν το εγχείρημα και να προσφέρουν σκευάσματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατόπιν βέβαια υπόδειξης των γιατρών και των φαρμακοποιών οι οποίοι θα έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ξεκινάμε. Για εμάς  αποτελεί βασικό στόχο να βοηθούμε τους δημότες για αυτό και ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τις κοινωνικές δομές».