Οικονομία

Ρύθμιση οφειλών με 72 δόσεις ζητά το υπουργείο Εργασίας

Ρύθμιση οφειλών με 72 δόσεις ζητά το υπουργείο Εργασίας Ρύθμιση οφειλών με 72 δόσεις ζητά το υπουργείο Εργασίας
Ρύθμιση οφειλών στα ταμεία με 72 δόσεις ζητά το υπουργείο Εργασίας Νέα ρύθμιση με για εξόφληση των οφειλών σε 72 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία πρότεινε το υπουργείο Εργασίας στους Δανειστές.

Καλύτερους όρους και αύξηση τον μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία προτεινε το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα και η πρόταση για τη νέα ρύθμιση περιλαμβάνει 72 δόσεις από 48 που ισχύουν με την ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας με ελάχιστη δόση 200 ευρώ προς το ΙΚΑ και 50 ευρώ προς τα άλλα Ταμεία, ενώ το ανώτατο ποσό δεν θα υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ως κίνητρο για να αποδώσει η ρύθμιση των 72 δόσεων θα είναι και η σύνδεση των επιστροφών ΦΠΑ με την απόδοση των οφειλόμενων ποσών.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί προϋπόθεση για να δρομολογηθεί σταδιακά και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,4% από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αλλά μόνο για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Ηενεργοποίηση της ρύθμισης θα γίνει αφού προηγουμένως μπει φραγή σε όλες τις ηλεκτρονικές ΑΠΔ εργοδοτών και επιχειρήσεων που συνεχίζουν να έχουν οφειλές που δεν έχουν ρυθμίσει.