Οικονομία

Μειωμένος ΦΠΑ 13% και στα delivery

Μειωμένος ΦΠΑ 13% και στα delivery Μειωμένος ΦΠΑ 13% και στα delivery
Μειωμένος ΦΠΑ 13% και στα delivery Με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% θα χρεώνεται ο έτοιμος καφές, τα σοκολατούχα ροφήματα, το τσάι και τα λοιπά αφεψήματα στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας του πελάτη σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.

Συγκεκριμένα με την προτεινόµενη διάταξη προβλέπεται η υπαγωγή στο µειωµένο συντελεστή ΦΠΑ των delivery για τον έτοιµο καφέ, τα σοκολατούχα ροφήματα και τα έτοιµα αφεψάματα (τσάι, χαµοµήλι, κλπ.), στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριµένης παραγγελίας του πελάτη. Με τη διάταξη αυτή ο µειωµένος συντελεστής εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση κατανάλωσης των ανωτέρω ποτών, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για επιτόπια ή όχι κατανάλωση».

Με την διάταξη αυτή λύνεται το πρόβλημα της χρεώσης των παραπάνω ειδών σε περίπτωση της πώλησης των συγκεκριμένων προιόντων μέσω διανομής το λεγόμενο delivery.