Οικονομία

Με δίμηνες συμβάσεις οι προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Με δίμηνες συμβάσεις οι προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Με δίμηνες συμβάσεις οι προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Με δίμηνες συμβάσεις οι προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Με νέες δίμηνες συμβάσεις σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα καλυφτούν οι θέσεις εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για το λόγω ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί η έγκριση για τις προσλήψεις με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής.

Συγκεκριμένα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι φορείς που έχουν αποστείλει αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή όπως ισχύει για την έγκριση των προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, είτε στο πλαίσιο ένταξης στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, είτε και εκτός πλαισίου κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, μπορούσαν, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης έγκρισης να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως δύο μηνών.

Ωστόσο, ενώ πράγματι πολλοί δημοτικοί σταθμοί έχουν προβεί στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων , με σκοπό τη κάλυψη των αναγκών τους μέχρι την πρόσληψη του προσωπικού με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, οι αντίστοιχες εγκρίσεις δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί, ενώ οι δίμηνες συμβάσεις ήδη βαίνουν προς τη λήξη τους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω , και προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει να γίνουν νέες προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέχρι να εγκριθούν οι επιδοτούμενες προσλήψεις .

Η δυνατότητα σύναψης των δίμηνων συμβάσεων, όπως και των προηγούμενων, παρέχεται μόνο σε φορείς που έχουν ήδη αποστείλει αίτημα για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου προς την αρμόδια Επιτροπή . Επίσης, δεν αφορά φορείς που έχουν αποστείλει αιτήματα για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, αλλά μόνο για προσλήψεις νέου προσωπικού.