Οικονομία

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία οδηγίες για την αίτηση

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία οδηγίες για την αίτηση ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία οδηγίες για την αίτηση
ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία οδηγίες για την αίτηση Έναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία με 5μηνα σε δημόσιους φορείς παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ώστε να λύσουν οι υποψήφιοι τις απορίες τους σχετικά με την αίτηση που θα κάνουν .

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε χθες η δεύτερη από τις τέσσερις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ που αφορά τις θέσεις με την κοινωφελή εργασία , σε δημόσιους φορείς και από αύριο θα μπορούν οι άνεργοι να κάνουν αίτηση στο oaed.gr

Δείτε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τις 10000 θέσεις ΥΕ

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, η προκήρυξη αφορά προσλήψεις 27.948 ανέργων με πλήρη απασχόληση, για πεντάμηνες συμβάσεις σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Πως γίνονται οι αιτήσεις για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ με την κοινωφελή εργασία

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Δείτε ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τις 10000 θέσεις ΥΕ

Ποια είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου ώρα 12 μεσημβρινή.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (Ονομα, Επιθετο, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ).

page 1

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία α) για τα ανήλικα τέκνα ή/και άνεργο/-η σύζυγο, τον αριθµό των ανήλικων τέκνων του, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του συζύγου .

page2

Το πρώτο πεδίο συμπληρώνεται από πτυχιούχους.

Εαν είστε γονέας που ζει μονος του με ανηλικο τεκνο θα τσεκαρετε το δευτερο πεδιο «είμαι αρχηγος μονογενεϊκης οικογένειας» και οφείλετε να προσκομίσετε σχετικο δικαιολογητικό στον οαεδ .

Το τριτο πεδίο συμπληρώνουν μονο οσοι δεν υπεβαλλαν φορολογική δηλωση για το 2013.

 

 

page3

Επιλλέξτε την ειδικοτητα που σας ενδιαφερει . Μπορειτε  να επιλλέξετε μια ειδικοτητα και τρεις διαφορετικούς φορείς.

page5

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι για τις προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία έχουν μόνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ποιοι πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,

β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας

γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή. Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.

Στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) προσέρχονται να ακαταθέσουν δικαιολογητικά μόνο οι εξής κατηγορίες υποψηφίων:

Όσοι είναι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών προσέρχονται στον ΟΑΕΔ για να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οποιοδήποτε άλλο παραστατικό όπως οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, πρόσφατο εκκαθαριστικό της εφορίας, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συμφωνητικό γονικής μέριμνας, επιμέλειας, επικοινωνίας και διατροφής τέκνου από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας και έχουν τη φροντίδα των προστατευόμενων ατόμων.

Άνεργοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα που επιθυμούν να προσληφθούν χωρίς όμως να εντάσσονται όπως προαναφέρθηκε σε μια από τις κατηγορίες όπως:
α. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
β. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
γ. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
δ. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Όσοι λοιπόν δεν ανήκουν στις κατηγορίες αυτές (α,β,γ,δ) υποχρεούνται να υποβάλουν επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους ή να διαθέτουν σχετική βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους, μόνο στην περίπτωση που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Όσοι είναι υπόχρεοι κατάθεσης δικαιολογητικών και δεν το κάνουν αποκλείονται από τη διαδικασία.

Όσοι έχουν ανήλικα παιδιά ασχέτως αν δεν υπάγονται σε μια από τις κατηγορίες που πρέπει να επισκεφτούν τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΑΕΔ  πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο στο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ όπου είστε εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου που λήγουν οι αιτήσεις.

Όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη προκήρυξη του ΟΑΕΔ τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν

Δεν έχουν υποχρεώση προσκόμισης δικαιολογητικών όσοι το έχουν κάνει ήδη στην προηγούμενη προκήρυξη εκτός εαν υπάρχουν αλλαγές

Όσοι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών σε περίπτωση είναι επιτυχόντες προσκομίζουν τα δικαιολογητικά  τους στον φορέα που θα προσληφθούν

Η επιλογή των ωφελουμένων ανέργων γίνεται μετά από μοριοδότηση μιας σειράς κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Ποια είναι τα κριτήρια και η μοριοδότηση;

Η μοριοδότηση παρουσιάζεται στον ακόλουθο πίνακα.

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΟΡΙΑ

1

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ *

(με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 54)

Για τους πρώτους 12 μήνες

1 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους επόμενους 12 μήνες

1,5 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους τελευταίους 12 μήνες

2 μόρια ανά πλήρη μήνα

2

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5.1 (με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 54)

Για τους πρώτους 12 μήνες

1 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους επόμενους 12 μήνες

1,5 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους τελευταίους 12 μήνες

2 μόρια ανά πλήρη μήνα

3

ΑΤΟΜΙΚΟ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

Έως 12.000,00€

30

12.000,01-20.000,00€

20

   

20.000,01-30.000,00€

10

4

 

18-29

20

 

ΗΛΙΚΙΑ

30-54

24

   

55 και άνω

18

5

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

Για κάθε ανήλικο τέκνο

12

Παράδειγμα αν ένας άνεργος έχει ηλικία 34 ετών, διάστημα ανεργίας 18 μήνες,  ένα παιδί και οικογενειακό  εισόδημα 10.000 ευρώ θα έχει την ακόλουθη μοριοδότηση:

Χρόνος ανεργίας: 12 πρώτοι μήνες Χ 1 μόριο το μήνα = 12 μόρια
Επόμενοι 6 μήνες: 6 Χ 1.5= 9 μόρια
Σύνολο από την ανεργία 12+9 = 21 μόρια
Ηλικία: Επειδή είναι 34 ετών θα λάβει 24 μόρια (30-54 ετών 24 μόρια)
Οικογενειακό εισόδημα: Επειδή το εισόδημα του είναι 10.000 ευρώ θα λάβει 30 μόρια
Ανήλικα τέκνα: Στο παράδειγμα ο υποψήφιος έχει 1 τέκνο άρα θα λάβει 12 μόρια (εφόσον έχει καταθέσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στον ΟΑΕΔ).

Άρα, η συνολική μοριοδότηση είναι:
21 (Ανεργία) + 24 (Ηλικία) + 30 (εισόδημα) + 12 (τέκνα) = 87 μόρια

Σε περίπτωση που ζευγάρι τα μέλη του είναι και τα δύο άνεργα και ο ένας καταθέσει αίτηση για το πρόγραμμα στα μόριά του θα προστεθούν και τα μόρια του/της συζύγου που ξεκινούν από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχούς ανεργίας μέχρι τους 12 και αυξάνονται όπως φαίνεται και από τον πίνακα μοριοδότησης.

Σε περίπτωση που είστε και οι δυο άνεργοι έχετε δικαίωμα να καταθέσετε αιτήσεις στο πρόγραμμα εφόσον ο ένας σας ανήκει στις κατηγορίες των μακροχρόνια ανέργων, των ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών ή είναι άνεργος πτυχιούχος ΑΕΙ/ΑΤΕΙ. Στην περίπτωση αυτή δεν θα λάβετε τα μόρια της ανεργίας του/της συζύγου σας.

Θα κάνει αίτηση και εγώ και ο σύζυγός μου και έχουμε 2 παιδιά ανήλικα. Θα λάβουμε και οι δυο τα 24 μόρια;

Σε περίπτωση που καταθέσουν αίτηση και οι 2 σύζυγοι τότε τα τέκνα θα δηλωθούν από τον έναν σύζυγο. Δε μπορείτε να τα δηλώσετε και οι 2.

Δικαίωμα αριθμού αιτήσεων

Δικαίωμα έχουν οι δικαιούχοι μόνο για μία υποβολή αίτησης .

Πόσες θέσεις μπορούν να δηλωθούν

3 θέσεις τις ίδιας ειδικότητας. Συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε θέσεις σε 3 επιβλέποντες φορείς (πχ μητρόπολη, δήμος κλπ). Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να δηλώσει μια θέση φιλολόγου στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης άλλα και άλλη μια στη Μητρόπολη Λαρίσης και η τρίτη θέση να είναι στη Μητρόπολη Ξάνθης. Οπότε, δεν περιορίζεστε σε έναν νομό.

Έχω διαπιστώσει ότι έχω λάθη στην αίτησή μου και έχω πανικοβληθεί. Τι μπορώ να κάνω;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου που ολοκληρώνεται η διαδικασία μπορείτε να καταθέσετε νέα αίτηση που θα αντικαταστήσει την παλιά.

Πώς μπορείτε να δείτε την αίτηση που έχετε κάνει για διασταυρώσετε τα στοιχεία

Για να μπορέσετε να αναζητήσετε ηλεκτρονικά την αίτηση θα πρέπει να την εκτυπώσετε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης. Στην αίτηση που θα εκτυπώσετε θα αναγράφεται τόσο η ημερομηνία κατάθεσης όσο και ο κωδικός αριθμός. Αν δεν έχετε αυτά τα στοιχεία δεν μπορείτε να την αναζητήσετε.

 Μπορώ να μη δεχθώ τελικά τη θέση ή και να αποχωρήσω. Υπάρχει κάποια ποινή σε αυτή την περίπτωση;

Σε περίπτωση που για προσωπικούς σας λόγους δεν επιθυμείτε να δεχθείτε τη θέση μπορείτε να αρνηθείτε την πρόσληψη και στη θέση σας τοποθετείται ο πρώτος επιλαχών.

Αναλυτικά οι θέσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ στους παρακάτω συνδέσμους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Εαν δεν σας λύσαμε τις απορίες σας μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο που υπάρχει η αναλυτική προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία

NETWORK