Οικονομία

Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από το δήμο Νεάπολης-Συκεών Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από το δήμο Νεάπολης-Συκεών
Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από το δήμο Νεάπολης-Συκεών Στο 5% ανέρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση που πραγματοποιεί από το 2012 ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στα δημοτικά τέλη. Η μείωση αφορά στα δημοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και αφορά στο 2014.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία. Η δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης χαρακτήρισε ως «ρίσκο» το εγχείρημα καθώς η διατήρηση των υπηρεσιών σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα παραμένει ως βασική προτεραιότητα. Ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο, η απόφαση της μείωσης θα υποστηριχθεί από μια ορθολογική διαχείριση του θέματος της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού με οικονομίες κλίμακος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι μειώσεις αφορούν το σύνολο του δήμου με το συντελεστή να διαμορφώνεται πλέον για τις κατοικίες σε 1,38 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από 1,45).

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, ειδική μέριμνα επιδεικνύεται στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, για τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό πάνω από 80% και για άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, και με εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ, αποφασίστηκε ο συντελεστής να είναι μειωμένος κατά 50%.

Μειωμένος συντελεστής και για τα καταστήματα ο οποίος καθορίστηκε σε 3,28 ευρώ/τ.μ. (από 3,45), ενώ διατηρείται διπλάσιος ο συντελεστής για σούπερ-μάρκετ και πολυκαταστήματα άνω των 300 τ.μ. και τις τράπεζες (6,56 €/τμ).

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ    2012                  2013                   2014
Κατοικίες        1,60 €/τμ    1,45 €/τμ (-10%)    1,38 €/τμ (-5%)
Καταστήματα  3,80 €/τμ    3,45 €/τμ (-10%)    3,28 €/τμ (-5%)