Οικονομία

Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι ταμειακές με την ΓΓΠΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι ταμειακές με την ΓΓΠΣ Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι ταμειακές με την ΓΓΠΣ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι ταμειακές με την ΓΓΠΣ Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών να διασύνδεεται με την ΓΓΠΣ σύμφωνα με ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης στο twitter.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων με ανάρτησή του στο twitter διεψευσε χθεσινά δημοσιεύματα, που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να μην επεξεργάζεται πλέον το σχέδιο για σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας άφησε έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων και δημιουργία υποδομών ώστε να συνδέονται οι ταμειακές μηχανές σε πραγματικό χρόνο και να στέλνει κάθε συναλλαγή στο taxisnet αυτόματα και να αποδίδεται άμεσα ο ΦΠΑ στο δημόσιο

Από 1/1/2014 μπαίνει σε λειτουργία η αποστολή στοιχείων καθημερινά των φορολογικών στοιχείων στην ΓΓΠΣ από τους φορολογικούς μηχανισμούς των επιχειρήσεων και αυτή την στιγμή το μέτρο είναι σε πιλοτική εφαρμογή όπως είχε αποκαλύψει το dikaiologitika.gr με παλαιότερα δημοσιεύμα του.